zaterdag 10 januari 2015

Basilicum-geitenkaas pesto

Recept

Ingrediënten (voor een flinke pot pesto)
- 75 gram oude geitenkaas
- 50 gram gemende ongebrande noten (of enkel amandelen als je dat lekkerder vindt)
- 75 gram basilicum
- ~2 dl  extra vierge olijfolie (kijk zelf een beetje naar de consistentie)

Hoe?
Maal in een kleine keukenmachine de noten fijn. Voeg de basilicum toe en maal verder fijn. Als het nog niet goed mengt, alvast wat olie toe.
Je kunt ook een hogere pot en een staafmixer gebruiken voor deze klus.
Snij de kaas in kleine blokjes en voeg deze toe samen met de rest van de olie.
Maal alles fijn. Doe dit niet te lang en zorg dat het niet warm wordt tijdens het malen.
Klaar!!

Tips
In een schoon potje in de koelkast met een klein laagje olie bovenop is deze pesto ongeveer twee weken houdbaar! Je kan natuurlijk ook wat minder tegelijk maken.

Deze pesto is heeeeeerlijk om te gebruiken als pasta saus. Je kunt eventueel wat paprika en tomaat bakken en ook nog door je pesto doen en een handje rucola er bovenop leggen om wat extra groente toe te voegen aan je pasta gerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten