vrijdag 16 januari 2015

Boekweitwraps met zelfgemaakte falafel en frisse knoflooksaus

Poeh, ik heb het even te druk gehad om receptjes te plaatsen, maar hier is er weer één! Dit keer een recept voor boekweitwraps. Ik moet alleen zeggen dat ik een recept hebt gebruikt van 'chicks love food' en dat ik eigenlijk niks aan heb veranderd. Dus als je ook lekkere verse boekweitwraps wilt maken, dan moet je hier zijn.

Voor in de wraps moet je natuurlijk ook iets lekkers hebben en dat heb ik dus ook gemaakt. Dit recept is een samenstelling van alle recepten die ik op internet heb kunnen vinden en dat zijn er nogal wat. Ik vond het wel lastig om te kiezen, dus het is een combi geworden. Voor falafel is het het lekkerst om gedroogde kikkererwten te gebruiken en deze minimaal een nacht en een dag te laten weken, maar je kunt ook kikkererwten uit blik gebruiken. Dit recept is voor kikkererwten uit blik! Als je gedroogde gebruikt is het ei niet per se nodig (kan wel nog steeds natuurlijk).

Recept

Ingrediënten (voor drie personen)
- 6 wraps (volgens dit recept van 'chicks love food' dus)
- 2 blikken kikkererwten van 400 gram (of een grote van 800 gram)
- 1 of 2 rode pepers (afhankelijk of je ze wat pittiger wilt of niet)
- Sap van 1 citroen
- 2 teentjes knoflook
- Flinke hand verse peterselie
- 1 el komijnpoeder
- 2 tl korianderpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 of 2 eieren
- Paar eetlepels meel (soort maakt niet zoveel uit, kan ook boekweitmeel zijn)
- Lekker wat tomaatjes
- Lekker wat ijsbergsla
- 8 el biogarde
- 2 el mayonaise (suikervrij uiteraard)
- Nog wat zeer fijn gesneden peterselie
- Nog een teentje knoflook, geperst
- Peper en zout
- Zonnebloemolie
- Keukenmachine

Hoe?
Snijd de tomaatjes en de sla. Dan maak je de saus door de biogarde, mayonaise, zeer fijngesneden peterselie, het geperste teentje knoflook en wat peper en zout door elkaar te roeren.

Doe de kikkererwten in een zeef en was ze even onder de kraan. Doe ze in de keukenmachine en maal ze fijn, maar niet te fijn! Voeg een flinke hand grof gesneden peterselie toe, de fijngesneden peper(s), het citroensap en de kruiden en peper en zout en maal het nog even door elkaar in de keukenmachine, maar niet te lang, want je wilt niet dat de kikkererwten papperig worden.
Doe een ei en wat meel door het mengsel en schep het even heel goed door elkaar. Als je het idee hebt dat het deeg goed samenhangend is dan is het goed. Als het iets te nat is voeg je wat extra meel toe, als het heel onsamenhangend is voeg je nog een extra ei en wat extra meel toe.


Draai balletjes van het mengsel, maar maak ze echt niet te groot! Hoe kleiner, hoe makkelijker ze bakken denk ik. De grootte van een flesdopje is goed en dan druk je ze een klein beetje plat.
Verwarm wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafel. Waarschijnlijk past het niet in één keer, dus je kunt in porties bakken en de falafel tussendoor even warm houden in de oven (~150 graden).

Als je alle falafel hebt gebakken en in de oven hebt staan kun je de wraps bakken.
Als alles klaar is zet je snel de falafel op tafel en vul je de wraps en smullen maar.

Tips
Deze wraps kun je natuurlijk ook met allerlei andere lekkere dingen vullen, zoals bijvoorbeeld het gehaktprutje uit dit recept. Of iets heel anders... Bedenkt het maar en het kan!

Andere kruiden dan tijm kun je ook prima gebruiken voor de wraps van het recept van 'chicks love food'. Gebruik gewoon wat je lekker vindt of waar je zin in hebt, het kan allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten