vrijdag 30 januari 2015

Bolognese quiche

Afgelopen woensdag had ik een gezellig etentje met heeel veel eten! De bolognese quiche viel erg in de smaak, dus ik deel het recept maar eventjes. Het deeg is geïnspireerd op dit recept. De bolognese vulling komt hier vandaan. Helemaal zelf bedacht is het dus zeker niet, maar dat is niet erg toch?

Recept

Ingrediënten
Deeg
250 gram volkorenmeel
275 gram kwark
flinke scheut olijfolie
Snuf zout

Vulling
300 gram mager rundergehakt
1 blik tomatenblokjes
1 el gehaktkruiden
1 ui
1 teentje knoflook
1 tl paprikapoeder 
1 tl chili vlokken (of iets meer als je daar van houdt)
1 el gedroogde basilicum
3 eieren
scheutje (plantaardige) melk
2 eetlepels meel
2 tomaten
geraspte (geitenkaas) kaas

Hoe?
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de ui en de knoflook en fruit het in een koekenpan of wokpan. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de gehaktkruiden toe en daarna ook de tomatenblokjes en alle andere kruiden. Laat het geheel even lekker pruttelen, zodat je vulling uiteindelijk niet te nat is.

Maak ondertussen het deeg. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed er zo snel mogelijk een soepel deeg van. Als het iets te nat is kun je extra meel toevoegen, als het iets te droog is kun je extra kwark toevoegen. Rol het deeg uit op een goed bebloemd werkblad en bekleed een ingevette spring- of quichevorm. Prik dan het deeg gelijkmatig in met een vork. Je kunt wat paneermeel (van zuurdesembrood uiteraard) onderin de quiche strooien om te voorkomen dat hij wat nattig is.

Meng in een schone kom de eieren, melk en 2 el meel en meng het goed door elkaar. Snijd de tomaten in plakjes

Doe het gehaktmengsel in de met deeg beklede vorm en verdeel het goed. Giet het eimengsel er overheen, zorg dat je het goed verdeeld. Bestrooi het met de geraspte kaas en leg dan de tomatenplakjes er op. 

Bak de quiche in ongeveer 40-50 minuten af in het midden van de oven.

Lekker om te eten met een frisse salade erbij! Smakelijk!!

Tips
Je kunt ook gewoon bladerdeeg gebruiken in plaats van dit deeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten