zaterdag 24 januari 2015

Quiche met feta, spinazie en paprika

Ik had dit recept nog beloofd, dus hier komt ie!

Recept

Ingrediënten (voor één quiche):
- Zelfgemaakt bladerdeeg volgens dit recept (of 6 plakjes gewoon bladerdeeg)
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 pak diepvries spinazie (450g)
- 3 paprika's (rood, geel, groen)
- 4 eieren
- 300 ml soja-, amandel- of karnemelk (of een combi)
- Half pakje feta
- Peper en zout
- Olie
- Evt. nog extra kruiden naar smaak

Hoe?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een spring- of quichevorm met bladerdeeg en prik het bladerdeeg goed in met een vork. Bak dit 10 minuutjes blind in de oven. Snijd ondertussen de ui en knoflook en fruit het in wat olie in een wokpan. Voeg de in blokjes gesneden paprika toe. Zorg dat de spinazie goed ontdooid en uitgeknepen is en voeg dit ook toe aan het paprikamengsel in de wokpan. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en andere kruiden. Klop de eieren los met de melk. Doe het groente mengsel in de beklede vorm en giet het eimengsel er over heen. Brokkel de feta over de quiche. Bak de quiche nog een minuutje of 15-20 tot het eimengsel goed gestold is en de feta goudbruin begint te kleuren.


Tips
Ook lekker om te eten met wat rucola er bij, zoals wij ook hebben gedaan!

Als je andere groenten wilt gebruiken kan dat ook prima.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten