dinsdag 3 februari 2015

Heerlijke appel/framboos muffins

Oké, dit is echt geweldig jongens. Ik ben heeeel gelukkig met dit baksel, dus ik moet het delen!! (Niet dat deze blog nou zo goed bekeken wordt, maar toch hè)
Het zijn best veel ingrediënten, maar het is het waard, geloof me!
Oja, wel netjes om even te vermelden. Het recept is gebaseerd op dit recept van 'Francesca kookt'. Bedankt voor de inspiratie!

Recept 
Ingrediënten
100 gram boter (kamertemperatuur)
1 ei, gesplitst
1 el appelstroop
20 druppels stevia (of zoiets, doe het naar smaak)
Rasp van 1 sinaasappel
0,25 tl vanillepoeder
200 gram (schapen)yoghurt/kwark
50 ml plantaardige melk
200 gram boekweitmeel
2 tl bakpoeder
2 tl kaneel
Snufje zout
1 (Goudreinet) appel, in kleine blokjes
2 handjes bevroren frambozen

Hoe? 
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Klop de boter romig met een elektrische mixer en doe dan het eigeel, de appelstroop, de stevia, de sinaasappelrasp, het vanillepoeder, de yoghurt/kwark en de melk erdoor. Voeg de boekweitmeel, bakpoeder en kaneel toe, meng dit eerst een beetje door elkaar en mix het dan door de rest van het beslag. (Het is een vrij dik en taai beslag, als je meer vocht wilt kun je meer melk toevoegen, maar dat hoeft niet denk ik) Klop in een hoge beker het eiwit stijf met een snufje zout. Schep de stukjes appel en de bevroren frambozen door het beslag. Meng dan voorzichtig het opgeklopte eiwit door het beslag. Proef (ja I know rauw ei, maar je wilt toch weten of je muffins zoet genoeg zijn??) een heel klein beetje van het beslag en als je het zo zoet genoeg vindt kun je je muffin vormpjes gaan vullen! Bak de muffins in 15 tot 20 minuten gaar in de oven. Houd ze goed in de gaten, de baktijd kan erg verschillen per oven!

De lelijkste muffin eet je natuurlijk meteen op, is jammer om te bewaren... Lekker met een kopje gember thee!
Tips
De verhouding beslag-fruit lijkt misschien niet helemaal in balans, je zou eventueel wat meer beslag kunnen maken in verhouding tot het fruit, maar als je gewoon het recept volgt heb je wel lekker gevulde muffins en dat is super smullen!

Warm zijn de muffins natuurlijk het lekkerst. Dus voor je ze wilt eten kun je ze even een paar minuutjes in de oven leggen en dan wordt het extra overheerlijk.

Je kunt de muffins ook prima invriezen, dan hoef je niet alles in één keer op te eten. Ik zou er alleen niet meer dan één per dag eten, aangezien er én redelijk wat fruit in zit én ook nog appelstroop.

Je kunt ook één grote cake/taart bakken. Dan moet je misschien het recept wel 1,5 tot 2 keer maken en wat langer in de oven stoppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten