zondag 1 februari 2015

Uienchutney met balsamicoazijn

Nog wat meer smeerseltjes.
We hebben een lekkere uienchutney gemaakt. De inspiratie kwam van 'De Bakparade'. De link naar het recept vind je hier.
De truc in natuurlijk om dit recept zo te maken dat mensen met Candida het ook mogen eten. Dus geen suiker of honing er in en dat is gelukt! Hij is heerlijk geworden.

Recept
Ingrediënten
500 gr. rode uien (deze zijn van zichzelf al zoeter, waardoor je later in het recept zonder suikers kunt werken)
Een scheutje olijfolie
Rozemarijn en tijm, lekker flink wat
80 ml balsamicoazijn
1,5 tl stevia (naar smaak)
Wat extra water
Peper en zout

Hoe?
Schil de uien. Snij de uien in dunne plakjes. We hebben, lekker lui, de snijmachine gebruikt. Liever wat afwas dan een heleboel tranen.
Doe een scheutje olie in een koekenpan en bak de uien zachtjes aan.
Kruiden erbij en even lekker laten staan met de deksel op de pan (10 min). Let wel op dat het niet aanbakt.
Doe er dan de azijn bij en laat het nog zeker een kwartier staan op een zo klein mogelijk vuur. De kleur verandert nu en de smaak natuurlijk ook
Doe er steeds een deksel op zodat het vocht er in blijft. Voeg eventueel een beetje water toe om aanbranden te voorkomen,
Laat het afkoelen en bewaar de chutney in een schone jampot.


Tips
Serveer de uienchutney als volgt: Een lekkere cracker met zachte geitenkaas met bovenop een schepje uienchutney! Smullen!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen