zondag 11 januari 2015

Pitabroodjes met kippengehakt, zuurkool en salade

Recept

Ingrediënten (voor 4 personen)
- 8 kleine pitabroodjes (bijvoorbeeld volgens dit recept)
- 400 gram kippengehakt, gekruid
- Half of heel pakje zuurkool
- Geiten crème fraîche (optioneel)
- Gemengde sla (kies wat je lekker vindt, bijvoorbeeld rucola en ijsbergsla of veldsla of wat dan ook!)
- 6 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
- 2 eetlepels pesto (bijvoorbeeld deze)
- 2 eetlepels goede olijfolie
- 8 eetlepels suikervrije mayonaise (recept volgt ooit nog)
- 1 teentje knoflook
- Handje muntblaadjes
- Olie om in te bakken

Hoe?
Vorm 8 kleine balletjes van het gehakt en druk ze plat, zodat je hamburgertjes krijgt.
Meng de pesto met de olie. Meng in een kom de sla, zongedroogde tomaatjes en het pesto mengsel.
Snijd de knoflook en muntblaadjes klein en meng ze door de mayonaise. Je kunt ook een staafmixer gebruiken.
Bak de zuurkool in een koekenpan en voeg na 5 minuten de crème fraîche toe.
Bak ondertussen ook de hamburgertjes in een koekenpan gaar.
Maak je pita broodjes warm in de oven in een broodrooster. Snijd ze in en vul ze met de hamburgertjes, mayonaise saus en de zuurkool. Als je wat zuurkool over hebt, dan leg je het nog op de borden naast de gevulde pitabroodjes.
Serveer de gevulde pitabroodjes met wat salade en smullen maar!

En weet je het was zo lekker, dat ik er pas aan dacht om een foto te maken, toen mijn bord al helemaal leeg was. ;-)


Tips
Wil je een magerder gerecht? Laat de geiten crème fraîche weg en vervang de mayonaise (deels) door biogarde, geitenkwark of -yoghurt.

Geen zuurkool liefhebber? Dit kun je ook weg laten natuurlijk. (Al schijnt het wel heel goed voor je te zijn als je Candida hebt)

Geen munt in huis? Kan ook zonder natuurlijk. Eventueel kun je je sausje dan kruiden met andere kruiden, zoals bijvoorbeeld kerrie.

Geen pesto bij de hand? Andere sladressing volstaat natuurlijk ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen